Trolling-NM Mjøsa 2006

027_400

Trolling-NM er årets høydepunkt for mange ivrige trollere. Dette gikk av stabelen i helga med 143 deltakende båter fra det ganske land. TrollingAdventure deltok med to båter. Og storfisk ble det, selv om den satt langt inne.

Tom Erik dro nordover med den ene båten og fisket i området nord for Mjøsbrua. Da vi vet at det står mye stor fisk i dette området, satset han på at han i løpet av kvelden/natten skulle få kontakt med den virkelige store hunderørreten. Og kontakt ble det, men dessverre mistet han denne fisken etter noen minutter. Resten av natten gav gjedder mellom 5 og 8 kilo samt ørret under minstemål.

Odd Arild dro med den andre båten ut fra Brumunddal. Om bord i båten var også den tidligere mjøsdreggeren Kjetil Langgård, som gjerne ville oppleve moderne trolling. Vi startet fisket ved Stangelandet som pleier å gi mye fisk på denne tiden av året. Men da det ikke var fisk å se på loddet tidlig på kvelden, forflyttet vi oss etterhvert til vestsiden av Helgøya. Ved 2330-tida fant vi et område med en god del fórfisk på 20 m dyp. Vi bestemte oss derfor for å holde oss i dette området. Det var et vellykket valg, og fra kl 2400-0300 hadde vi mange bett på slukene våre. Det ble til slutt tre ørreter i båten, hvorav én var under minstemål. Den største veide fine 4,9 kg og ble tatt på en svart/blank Tomic 4″. Total fangst for båten ble 6,5 kg. Dette holdt til en fin 19. plass i NM.

040_200

Sjekk mediegalleriet til TrollingAdventure for bilder fra våre tidligere turer, og sørg for å booke dine turer på Mjøsa for våren så snart som mulig.