Sesongen er i gang

IMG_8361Har du fått testa fisket på Mjøsa enda? Det har vi 🙂

Åsmund Yli, Reidar Mogstad, Kristian Kaspersen, Simen Ausland Heyerdahl og Helge Hartz var med oss på sesongåpningen uten å få fisk. Men dette var proffe gutter så den som var mest fortvila var nok guiden Atle som ikke var særlig fornøyd med sesongåpninga :\

Morgenen 1. mai og natt til 2. mai var vi ute med en kompisgjeng for å teste Mjøsørretens bitevilje. Disse kara hadde studert sammen og dannet en egen fiskeklubb som nå var et viktig påskudd for å komme sammen i en travel hverdag for å fiske i stadig nye områder. Nå stod Mjøsa for tur og vi hadde store forhåpninger til sesongåpningen.

Ettersom krøkla allerede hadde vært inne og gytt flere steder i Furnesfjorden valgte vi å kjøre på vante plasser langs Bangsberglandet, Nerlien, Langodden, og Djuphølen. Den første morgenene var det en del meldinger om gode fangster og vi var også borti fisk som løste ut ei klype på planerboardet uten å kroke. Men ingen fisk i båten var skikkelig ergelig da det ble tatt bra med fisk mellom 3 og 5 kg. Natt til 2. mai fiska vi både en kveldsøkt og en morgenøkt uten av være borti fisk. Vi kan alltids skylde på nordavind og fullmåne, men på denne tiden av året så er det helt klart trist å kjøre bomtur. Spesielt to netter på rad.

Vi sier at fangsten bruker å akkumulere seg slik at det nok kommer en storfisk i båten snart. Vi takker fiskeklubben for turen og håper vi kan få til en revansj  ved en senere anledning.

Atle