Ny storlaks på Vänern i helga

Tur med TrollingAdventure 11.-12. nov. 06.

Denne helga reiste et par av oss gutta fra TrollingAdventure på nytt til Vänern for å fiske laks. Denne gangen dro vi uten kunder, men hadde med oss Håkon Gregersen som gjest i båten. Håkon er biolog med viltøkologi som hovedfagområde. Håkon har også arbeidet med fiskeguiding, og har lang erfaring innen trolling, meitefiske samt big game havfiske i tropiske strøk. Dette gjør han til en interessant samarbeidspartner for TrollingAdventure.

Lørdag våkna vi til kraftig vind i Åmål. Örnes Camping var full av fiskere, men ingen kom seg utpå denne morgenen. Først kl 12 begynte det å løye og vi kom oss ut på «havet» først kl 1300. Turen ut til Nygrund tar en time under slike forhold. Det ble derfor kort fisketid denne lørdagen. Søndag var forholdene derimot mye bedre, og vi fikk oss en hel dag ute på fiskefeltet. Det var mye måkedykk og aktivitet både lørdag og søndag, men fisket var allikevel noe tregt. Vi gjorde det etter forholdene bra med en laks på 7,3 kg og en ørret under minstemål lørdag samt to ørret begge omkring 4,5 kg søndag. Den ene av ørretene hadde fettfinne og ble satt ut igjen.

Tur med TrollingAdventure 11.-12. nov. 06. Tur med TrollingAdventure 11.-12. nov. 06.

Det gikk rykter om gode fangster blant enkelte som brukte naturlig agnfisk på Djupskjær. Vi benyttet imidlertid et variert utvalg wobblere og Tomics. Fiskene tok Tomic 4″ blank/svart, Tomic 4″ gul/orange og Excalibur blå/bronse.

Tur med TrollingAdventure 11.-12. nov. 06. Tur med TrollingAdventure 11.-12. nov. 06.

TrollingAdventure er mobile med sine tre velutstyrte båter. Det er derfor fullt mulig å booke turer på store innsjøer både i Norge og Sverige. Vi kan sterkt anbefale å prøve trolling etter laks i svenske Vänern med fullrigget båt fra TrollingAdventure.