Markedsfører fiskemulighetene i Oppland

DSC00445

De rike fiskeressursene i Norge får stadig mer oppmerksomhet i utlandet. Nå håper reiselivsorganisasjonene at kjennskap til sportsfiskemulighetene i innlandet skal få flere turister bl.a. fra Tyskland til å vurdere våre innlandsvassdrag som aktuelle reisemål.

To journalister fra Europas største sportsfiskermagasin Blinker i Tyskland har den siste uka besøkt en rekke innsjøer, elver og tjern i Gjøvik-Land-Totenområdet. Formålet var å lage en reisereportasje med fiske som fellesnevner. Regionen har mye å by på og TrollingAdventure har vært med på tre ulike turopplegg i denne forbindelse.

Kaldt vær og en del regn gjorde det utfordrende å få gode fangster forrige uke. Trolling etter mjøsørret natt til onsdag resulterte i kun én ørret under minstemål i båten til Atle. Men i havna kom Even Ersnes inn med en flott punding tatt rett utafor Brumunddal sentrum, og journalistene sparte ikke på blitzen i forsøk på å dokumentere den fine fangsten.

IMG_1093

Lørdag forsøkte vi gjeddefiske på Einafjorden. I striregn ble det etter iherdig fisking landa 5 mellomstore gjedder ved jerk-baitfiske. De virkelig store stod langs bunn på 12-15 m dyp og var ikke interesserte i noe av det vi serverte dem av utstyr. Det var et par frosne fiskejournalister som returnerte til Sillongen den ettermiddagen.

Søndag kom endelig godværet til østlandet, og sola tok i fra kl 06 om morran. Denne dagen stod gjeddefiske på Randsfjorden på planen. Etter en litt treg start på morran begynte fisken å bite i båten til Tom Erik. På et par timer tok Christian og Mathias 15-20 gjedder på jerk-bait. Men den største hunnen fulgte bare wobbleren opp til båten uten å hugge. Christian anslo fisken å være omkring 115 cm lang.

Sola varmer nå opp både vann og vinterfrosne fisker. Når gytinga etterhvert er over, vil de store gjeddene starte å beite for å spise seg opp igjen før vannet blir for varmt. Nøl derfor ikke med å booke gjeddefiske fra en av våre båter i Randsfjorden eller på Mjøsa. Bli med en av våre guider på jakt etter storgjedde på over meter´n 🙂