Lukas tok sin første storørret på Mjøsa

IMG_5515_400p IMG_5515_red_h300p

Den 24. juli kjørte Atle tur på Mjøsa med Arne Erik, sønnen Lukas med venninna Sinja. Arne Erik er opprinnelig brumunddøl, men har vært bosatt i Tyskland de siste 30 åra. Fiskeiveren var imidlertid holdt ved lag, og han lot seg ikke be to ganger da TrollingAdventure inviterte til fiske på Mjøsa. Vi valgte å starte ute ved Snekkersvea, og det varte ikke lenge før vi fikk det første hugget…

Vi startet fisket ca kl 20 og siden fisken fortsatt stod dypt, satte vi en rigg på 17 m dyp. Denne var ladet med en Yo-Zuri Crystal Minnow 11 påsatt røde Mustad 36233BLN Size 4 UltraPoint Triple Grip kroker. De tre andre stengene kjørte vi 40 m bak båten i overflata ved hjelp av planerboard. Etter ca en halvtime fikk vi et hugg på dypriggen og et kort, men intenst utras fulgte. Lukas kjørte fisken prikkfritt, og vi kunne etter noen minutters kamp lande en flott mjøsørret på i underkant av 2 kg. Dette var hans første storørret og gratulasjoner fulgte fra oss andre.

IMG_5520_400

Etter et par timers kjøring uten at det skjedde noe, fikk vi et alvorlig utras på en av stengene på taket av båten. Denne var påsatt en 4″ devonsluk i kobber og messing a la Sveløkken. Arne Erik kjørte fisken og vi opplevde flere heftige utras før den kunne landes. Dette var en ørret på 2,3 kg i flott kondisjon.

IMG_5526

Vi i TrollingAdventure takker for turen og ønsker velkommen tilbake neste gang dere er i Norge.