17. mai-fisk i stiv nordavind, regn og generelt utrivelige forhold på Mjøsa

IMG_8400Odd Arild og Atle våget seg utpå i gråværet natt til 17. mai for å gjøre revansj på en heller laber start på årets dreggesesong. Resultatet ble en Mjøsørret på småpene 4.4 kg.

Etter en lengre periode med sur nordavind, skulle vinden i natt snu i fra sør en liten stund før den igjen skulle dreie fra nord igjen. Vi tenkte vi skulle utnytte dette vinduet med en hyggelig 17. mai-natt på Mjøsa.

På kvelden skjedde det lite og vi fiska oss hele veien fra båthavna i Brumunddal og ut til Nes-sundet. Vanntemperaturen lå mellom kalde 5.3 og 6 grader. Det var imidlertid stedvis godt med forfisk å se på ekkoloddet. Først kl 03:20 gikk ei av snellene på taket og Odd Arild fikk kjøre fisk. Det var mørkt, men fisken gikk som en storfisk uten de helt store utrasene. I håven så vi en mørk Mjøsørret som hadde tatt en grom wobbler. Fisken var fettfinneklippet og veide 4 400 g. Men lengden på hele 79 cm tilsier at den burde ha veid minst en kilo mer.

Resten av morgenen stampa vi i motbølger hele veien tilbake til Brumunddal uten at det skjedde noe.

Gratulerer med dagen alle fiskere der ute i det ganske land. Nå gjelder det å fange et par timers søvn før en skal opp og gå i barnetog 😀

Atle.