Årets siste tur på Mjøsa?

DSC_0009

Mens snøen ankom Hedemarken i dag, la Atle ut fra båthavna på Helgøya med Paul Arild Tofastrud og Steinar Moen som gjester i båten. Mål for turen var å teste horisontal svinger på Simrad EK60 ekkolodd samt skaffe en juleørret eller to.

Etter gårsdagens oppløftende meldinger om gode fangster i Nessundet samt meldinger om et par virkelig store ørreter lengre nord i Mjøsa, var optimismen stor forut dagens tur. I løpet av natta hadde det imidlertid kommet et skikkelig væromslag og byttefisken kom aldri opp fra dypet slik den gjorde dagen forut.

DSC_0008

Turen gikk mot Bergevika-området som er en berykta plass for store ørreter. Steinar, som lokal kjentmann og superivrig troller, kunne fortelle oss navn og dybde på omtrent hver stor stein eller merke langs landet på Helgøya. I løpet av første timen, landa vi to ørreter i båten. Begge var imidlertid under minstemål, så jakten på den store fortsatte.

DSC_0012

Men da hverken Storbergvika eller Bergevika gav noe resultat, satte vi etter hvert kursen gjennom og ut på vestsida av sundet. Ute ved Hornsodden gikk det på en større fisk som dro snelle skikkelig. Denne hang imidlertid på bare en kort stund etter at Paul Arild begynte å kjøre på den. Selv om snøen har fått tak i innlandet nå, er det fortsatt fiskemuligheter både på Randsfjorden og på Mjøsa. Ta kontakt om du ønsker å fange juleørreten så vil våre guider foreslå opplegg etter vær og føreforhold. Ha en fortsatt god førjulsvinter.