Tvebett med gjedde og ørret på Sandsøra

4359_400

Siste natt kjørte TrollingAdventure-guide Atle to gjester, Stein Johnsen og Espen Haug på kveldsfiske i Furnesfjorden. Kvelden endte uten fisk i båten, men på morgenkvisten, etter at gjestene hadde reist hjem, bet fisken 🙂

Været har vært tungt det siste døgnet med jevnt regn og til dels tåke over Mjøsa. Gjestene holdt imidlertid godt varmen i de nye Mustad Viking Flytedressene vi har kjøpt inn. Fisken var ikke spesielt i bettet på kvelden, men vi hadde på én ørret utenfor Nerlivika som slapp kroken inne ved båten.

Selv om gjestene måtte gi seg kl 0100, dro Atle ut igjen alene på morgenfiske. Kl 0430 hadde jeg et kjempehugg på Yu-Zori «Sal 25» i overflata på Sandsøra. Dette var ei gjedde som løste ut kontant og dro 50 fot med sene mens jeg dro opp dypriggen jeg hadde ute. Mens jeg holdt på med denne fisken, løste en ny klype ut på planerboardet og en av de andre snellene på taket begynte å skrike. Showet varte i en halvtimes tid med en del armer og bein for å holde styr på båt og to fisker, ei fin gjedde på ca 5 kg og en sprek ørret på 3,1 kg. Ørreten tok en svart og blank Tomic. Gjedda ble satt tilbake, mens ørreten ble tatt opp i båten.

Sjekk mediegalleriet til TrollingAdventure for bilder fra våre tidligere turer, og sørg for å booke dine turer på Mjøsa for våren så snart som mulig.