Pinse med varierende fiske på Mjøsa

DSC_0172

En pinsehelg med stor innsats på Mjøsa har gitt varierende resultater for våre båter. Men igjen viser det seg at storfisken dukker opp akkurat når motløsheten er i ferd med å ta overhånd.

De siste tre nettene på Mjøsa har våre båter hatt varierende resultater. Det har vært litt trått med en del småfisk og til og med et par bomturer. Mange spørsmål reiser seg når en fisker begynner å miste motet, og i båten til Odd Arild og Atle var stemningen litt trykket i går kveld etter å ha kjørt nok en kveld uten fisk. Johnny som også kjørte bomtur forrige natt, fikk to fisker i natt på 1,5-2 kg, mens Tom Erik tok en 2-kilos i går kveld, men ingen på morran.

Konkurransen i Brumunddal hadde innveiing mellom kl 06 og 07 på Fiskerly. Odd Arild og Atle, fortsatt uten fisk da de andre dro inn for å veie fiskene sine kl 06, pressa på i Djuphølen i ekte Hemingway-stil. Det står alltd storfisk i Djuphølen, og innstinktene overvant den begynnende desprasjonen i det Johnny var i ferd med å slå oss i konkurransen.

Kl 0630 gikk det i ei snelle i orgelet på taket. Det viste seg å være en kraftig sak og nærmere 20 min brukte vi på å få landa den i båten. Med 10 min igjen til innveiinga stengte, måtte vi bare få alt utstyr opp i båten og sette fart mot Fiskerly. Fisken var stor, men desverre ikke i sin beste kondisjon. Den skulle nok gjerne fått fortsette å ete seg opp i Mjøsa utover sommeren, men pga konkurransen, ble det til at den ble tatt av dage i båten. Vi rakk registreringa med 4 minutter. Fisken var 92 cm lang og 6,35 kg. Fisken var finneklippet, og mest sannsynlig en hunderørret som var i elva for å gyte i fjor høst. I normal kondisjon skulle fisken vært 8+ 🙂

DSC_0157_300p