Nå biter storfisken på Mjøsa

374_DSC00432_600p

TrollingAdventure tilbyr fiskeopplevelser på jakt etter Norges største ørret på Norges største innsjø. 1. mai er sesongstart på Mjøsa, en dato mange fiskere har sett fram til gjennom en kald og mørk vinter. Allerede etter to netter, kan vi skilte med to storfisker over 5 kg samt flere fisker i størrelse 1,5-2,5 kg.

Sesongen ser ut til å ha har starta godt for mange av fiskerne i Furnesfjorden. I tillegg til lokale gamle og unge mjøsdreggere, er det i år flere besøkende båter fra Opplandsida, og fra andre områder på østlandet. Til og med en ivrig sogndøling har vært aktiv med fangstmeldinger over VHF-radioen da han med sønn har besøkt Brumunddal for å fiske i Furnesfjorden de siste to nettene.

Våre båter har også gode fangster å melde etter de to første nettene. Tom Erik starta første natta med et trippelbett hvor alle fiskene endte i båten etter en noe kaotisk kamp med mjøsørretene. Den største av disse var en kjempe på 5,5 kg (se bilder i tidligere nyhet). I Odd Arild og Atle sin båt landa vi den første natta to fine fisker i størrelse 1,5-2 kg. I natt tok Johnny tre mjøsørreter mellom 1,5 og 2,5 kg, mens Odd Arild og Atle landa et prakteksemplar på 5,5 kg etter en kamp på over 30 min ute ved Nerliholmen. Alle fiskene har vært villfisk, noe vi setter pris på da dette er et tegn på at den naturlige rekrutteringen ser ut til å være god. Mørke wobblere har funger bra disse nettene, men den tradisjonelle blådreggen (blå/blank devonsluk) tør vi fortsatt ikke å kjøre uten her på Mjøsa.

dsc_0024_r1_300p 37E_DSC00428_400p