Bursdagsfeiring en kald natt på Mjøsa

DSC_0183_400p

Fiskeopplevelse med TrollingAdventure er blitt populært som bursdagsgave, og i helga var vi ute med tre karer fra Kongsberg på nattfiske etter ørret på Mjøsa.

Den siste uka har vært både regntung og kald på Mjøsa. Det er tatt en del fin fisk, men det synes som at fisken har vært i bettet på svært begrensede områder om gangen. Haavald Næss fikk tur i gave til sin 60-årsdag av sønnene Joar og Anders. Denne turen satte vi ut fra Brumunddal og vi fiska oss utover i Furnesfjorden på jakt etter storørreten.

Etter en nokså kald og våt kveldsøkt uten et hugg, tok vi pause på Fiskerly. Regnet ville liksom ikke gi seg, og fortsatte også etter at vi satte ut igjen kl 0245. Men en snau timer senere lysnet både været og fiskeaktiviteten. En fin ørret på 2,2 kg tok en blå/kobber devon i overflata og sørget for å vekke både trøtte jubilanter og medfiskere. En liten stund etterpå hadde vi et skikkelig hugg på en annen sluk, men fisken slapp i det vi begynte å dra på den.

Soloppgangen over Furnes var spesielt etterlengtet denne morran, og satte en fin avslutning på en ellers nokså kald og våt bursdagsfeiring. Jubilanten sjøl var imidlertid i godt humør etter sin første tur etter storørret på Mjøsa.

Skikkelig storfisk fikk de også sett, da vår guide Johnny ankom havna med en snaut 7-kilos i båten (egen sak kommer). Det er jo disse fiskene som gjør det verdt å vente alle de kalde timene.

Vi gratulerer Haavald så mye med dagen som var og ønsker deg store fangster i året som kommer.

DSC_0203_400p